Étkezés böjt idején – tavaszi receptek

logo-leaf2-free-img.png

Tavaszi ropogós zöldségtekercs

Egy szép salátalevél tökéletes alap egy rendhagyó szendvicshez. A salátalevélre terítsünk egy szelet sajtot, majd tegyünk rá egy szelet sült zöldséget az alábbiak közül:

  • sült padlizsán – Szilvás hagymacsatnival megkenve
  • sült cukkini – Paradicsomos magkrémmel megkenve
  • sült cékla karikák – Veganézes tormakrémmel megkenve
  • sült sárgarépa karikák – Narancsos céklacsatnival megkenve

A sült zöldség tetejére tehetünk ízlés szerint friss uborka vagy paprika csíkokat, retek karikákat. Végül tekerjük fel az egészet, tűzzük át egy fogpiszkálóval és máris kínálhatjuk az izgalmas ízbomba saláta-tekercseket.

Tésztasaláta másképp

Olaszos ízvilágú, üdítő-laktató finomságot készíthetünk maradék főtt tészta felhasználásával. Halmozzuk egy salátás tálba a tésztát, aprítsunk rá koktélparadicsomot, piros retket, kápia paprikát, olívabogyót, zöldhagymát vagy snidlinget. Szórhatunk bele csemegekukoricát, reszelt sajtot, húskedvelők egy kis maradék húsvéti sonkát is kockázhatnak bele. Az öntethez keverjünk össze amennyiségtől függően legalább egy evőkanál Paradicsomos magkrémet olívaolajjal, citromlével, sóval, borssal, majd forgassuk össze a salátával. Szórjuk meg frissen aprított bazsalikomlevéllel vagy petrezselyemzölddel, és máris fogyaszthatjuk!

Szendvicskrémes sajttekercs

tekercs1_280x420
tekercs2_420x280

Vegyünk egy szeletet kedvenc sajtunkból. Kenjük meg Paradicsomos magkrémmel vagy Veganézes tormakrémmel. Tegyünk rá egy szelet leheletvékony erdélyi vagy feketeerdei sonkát, fűszerezzük sóval, borssal. Végül szórjuk meg rukkolával, apróra vágott snidlinggel. Feltekerve, majd karikákra szeletelve tálaljuk.

Húsvéti töltött tojások

Gyorsan és egyszerűen készíthetünk izgalmas kísérőt a húsvéti sonka mellé: a keményre főtt tojásokat hosszában vágjuk ketté, a sárgáját villával törjük össze. Osszuk a sárgáját 2 részre, a feléhez adjunk ízlés szerint Veganézes tormakrémet, a másik feléhez pedig Szilvás hagymacsatnit. Ha szükséges, sózzuk, borsozzuk, majd a kész krémeket töltsük vissza a fél tojásfehérjékbe (haladók habzsákkal is csinálhatják). A kész tojásokat díszítsük kedvünkre apróra vágott snidling-szórással, petrezselyem zölddel vagy akár magokkal.